Functie Beschrijving

Onze klant Würth Industrie Belgium maakt deel uit van de Würth Group, de wereldleider in de handel van montagematerialen en bevestigingsproducten.

Würth Industrie is een leverancier van onderdelen (meer dan een miljoen “C”-referenties waaronder schroeven, bevestigingsmiddelen, gereedschap en toebehoren, speciale onderdelen, onderdelen op maat) en biedt ook een veelheid aan geïntegreerde hardware/software oplossingen, variërend van ORSY®mat automatische verdeelkasten tot RFID Kanban, inclusief elektronische oplossingen zoals EDI, E-Shop en interactieve catalogussen.

Würth industrie Belgium is op zoek naar een External Sales Engineer Vlaamse Regio om zijn ploeg te versterken en bijdrage te leveren aan het realiseren van zijn ambitieuze groeiplannen in België.

Bent U een Teamplayer met goesting, volharding en industrieel zakelijk inzicht? Deze vacature zal U zeker aanspreken!

De opdracht zal zijn om industriële perspectieven te identificeren en business te ontwikkelen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De potentiële jaaromzet op middellange termijn voor deze 3 provincies wordt geschat op ongeveer 3 miljoen euro per jaar. De sectoren die het meest geïnteresseerd zijn in de oplossingen van Würth Industrie zijn de elektromechanische assemblage-industrieën: automobiel, apparatenbouw, civiele techniek, landbouwtechniek, enz.

De focus ligt op bestaande en vooral nieuwe klanten, 50/50 tussen farming en hunting activiteiten, met steun van de Key Account Manager, de Internal Sales in Lokeren en van het Groep’s hoofdkantoor in Duitsland.

Würth biedt een vast contract, een aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen + tankkaart, GSM, extralegale voordelen (DKV en CAO90) en reële vooruitzichten op loopbaanontwikkeling.

Postulez :

  J’autorise ce site à conserver mes données transmises via ce formulaire. Les données sont récoltées à l'exclusivité pour Expert Select. Aucune exploitation commerciale ne sera faite des données conservées.     Plus d'informations sur la page Politique de gestion des données personnelles.

  Voornaamste Verantwoordelijkheden

  Opdracht : industriële perspectieven te identificeren en business te ontwikkelen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.
  • U volgt bestaande klanten op. U denkt pro-actief na samen met de klanten over hun behoeftes en stelt onze meerwaarde oplossingen voor.
  • U ontwikkelt uw eigen nieuwe klantenbestand en wekt interesse op bij prospecten in de regio Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant.
  • U informeert zich in de markt over nieuwe business opportuniteiten en markttrends
  • U werkt nauw samen met de external Sales teams, in de Vlaamse regio en op internationaal niveau, om zakelijke kansen te creëren
  • U bouwt offertes op rond het concept van o.a. TCO, in samenwerking met alle nodige afdelingen binnen het bedrijf
  • U durft de relevante beslissingsnemers rond de tafel krijgen en impactvolle presentaties maken om ze te overtuigen
  • U werkt autonoom en home-based met 2 keer per maand een bezoek aan ons hoofdkantoor te Lokeren en 2 keer per jaar naar de Groep in Duitsland.
  • U rapporteert aan de Key Acccount Manager

  Vereist Profiel

  • Technisch-commerciële opleiding (min. bachelor, idealiter industrieel of handelsingenieur) of overeenstemmende ervaring.
  • Minimaal 4 jaar ervaring met externe verkoopbeheer (hunting, farming) in een B2B manufacturing en supply chain omgeving.
  • Geïnteresseerd in de technische aard van Würth Industrie producten en industriële processen (OEM-montage).
  • Bekend met de concepten van Total Cost of Ownership, Make or Buy, SKU-proliferatie (C-parts) en de impact van all-in oplossingen op de waardeketen en serviceniveau.
  • Strategisch denker met helicopter view, gedreven door passie, klantgericht en ondernemend
  • Team player, oplossingsgericht, creatief met oog voor details
  • Vlotte communicatie op leidinggevend niveau met prospects / klanten (afdelingen logistiek, productie, supply chain, inkoop)
  • Werkt zelfstandig, met geduld, volharding en gezonde ambitie om de overeengekomen objectieven te halen
  • Nederlandstalig, vloeiend Engelstalig. Kennis van het Duits / het Frans is een pluspunt.

  Verantwoordelijke Partner